FOOD   IS   OURS 

Het idee voor Museum Of Our Food is ontstaan in een tijd waarin vragen over de herkomst en toekomst van ons voedsel steeds vaker op de maatschappelijke agenda kwamen te staan. De wijze waarop we al eeuwenlang met ons voedsel omgaan vormt onze eetcultuur, een van de meest levendige, kleurrijke en dynamische culturen die de mens rijk is. Voedsel vormt een deel van onze identiteit en culturele erfgoed. Eten doen we allemaal, voedsel is de basis van ons bestaan en voedsel heeft een directe relatie tot onze gezondheid, ons sociale leven en het milieu. 

De Internationale maatschappelijke bewustwording over voedselschaarste, voedselverspilling, milieu- en productievraagstukken wordt groter en daarmee ook de behoefte aan duiding, onafhankelijke kennis én onderwijs over deze onderwerpen. Naast de integratie van producten, gerechten en gebruiken uit andere culturen, spelen ook trends, innovaties en wetenschappelijke inzichten een rol in de aandacht voor voedsel en gezondheid. 

Hoog tijd dus voor een inspirerende plek waar al deze onderwerpen samenkomen! Museum Of Our Food zal er zijn voor iedereen. Om te kunnen leren van bijzondere zienswijzen, inzichten en kennis die er is over voedsel en eetculturen. Om te verdwalen in geurende straten waar beeldende kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, gastronomie en natuur onlosmakelijk verbonden zijn, eetculturen met elkaar in vrede leven en waar u, blind of ziend, lopend of rijdend maar altijd proevend van de geschiedenis en de toekomst van ons voedsel de dag zult doorbrengen in een van de meest vooruitstrevende musea van de wereld.


Isabel Meniño, ontwikkelaar van Museum Of Our Food. 

Isabel Meniño

is erfgoed- en museumprofessional en werkte ruim 20 jaar als projectontwikkelaar in de media-, cultuur- en onderwijssector waarbij voedsel vaak het vertrekpunt is. In 2015 startte Isabel op eigen initiatief met de inhoudelijke en artistieke ontwikkeling van Museum Of Our Food. In 2017 richtte zij samen met Mark Brugman Stichting Museum Of Our Food op. 


Mark Brugman 

is directeur in een onderwijsorganisatie, strateeg en maatschappelijk ondernemer. Mark gaf leiding aan grootschalige verandertrajecten in de relatie tussen rijksoverheid, bedrijfsleven en gemeenten en is initiatiefnemer van o.a. vernieuwing van toezicht in het onderwijs en Vensters voor Verantwoording. Sinds 2017 is Mark bestuurder van Stichting Museum Of Our Food.

Kees de Gooijer

is directeur TKI Agri & Food en TKI Biobased Economy. Daarvoor werkte Kees jarenlang binnen Wageningen Universiteit en Research Centre en was hij directeur van de Food & Nutrition Delta, een programma om innovatie te stimuleren in de foodsector. Sinds 2017 is Kees bestuurder van Stichting Museum Of Our Food.



De komende jaren zijn we nog volop in ontwikkeling en daarbij werken we graag samen met een kleurrijk team van 

museum-, educatie- en communicatieprofessionals, 

kunstenaars en ontwerpers, 

historici en auteurs

studenten en jongeren met ambitie en talent

wetenschappers en ondernemers

deskundigen op het gebied van inclusie en talentontwikkeling

Wil jij ook meedoen of contact met een van ons? Mail ons op: 

info@moof.amsterdam