FOOD   IS   OURS 

Het idee voor Museum Of Our Food is ontstaan in een tijd waarin vragen over de herkomst en toekomst van ons voedsel steeds vaker op de maatschappelijke agenda kwamen te staan. De wijze waarop we al eeuwenlang met ons voedsel omgaan vormt onze eetcultuur, een van de meest levendige, kleurrijke en dynamische culturen die de mens rijk is. Voedsel vormt een deel van onze identiteit en culturele erfgoed. Eten doen we allemaal, voedsel is de basis van ons bestaan en voedsel heeft een directe relatie tot onze gezondheid, ons sociale leven en het milieu. 

De Internationale maatschappelijke bewustwording over voedselschaarste, voedselverspilling, milieu- en productievraagstukken wordt groter en daarmee ook de behoefte aan duiding, onafhankelijke kennis én onderwijs over deze onderwerpen. Naast de integratie van producten, gerechten en gebruiken uit andere culturen, spelen ook trends, innovaties en wetenschappelijke inzichten een rol in de aandacht voor voedsel en gezondheid. 

Hoog tijd dus voor een inspirerende plek waar al deze onderwerpen samenkomen! Museum Of Our Food zal er zijn voor iedereen. Om te kunnen leren van bijzondere zienswijzen, inzichten en kennis die er is over voedsel en eetculturen. Om te verdwalen in geurende straten waar beeldende kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, gastronomie en natuur onlosmakelijk verbonden zijn, eetculturen met elkaar in vrede leven en waar u, blind of ziend, lopend of rijdend maar altijd proevend van de geschiedenis en de toekomst van ons voedsel de dag zult doorbrengen in een van de meest vooruitstrevende musea van de wereld.


Isabel Meniño, ontwikkelaar van Museum Of Our Food. 

Isabel Meniño

Initiator, artistiek leider en bestuurder van stichting Museum Of Our Food. Isabel is erfgoed- en museumprofessional en werkte ruim 20 jaar als ontwikkelaar in de media-, cultuur- en onderwijssector waarbij voedsel vaak het vertrekpunt is. In 2015 startte zij op eigen initiatief met de inhoudelijke en artistieke ontwikkeling van Museum Of Our Food. In 2017 richtte zij samen met Mark Brugman Stichting Museum Of Our Food op. 


Mark Brugman 

Directeur bedrijfsvoering in een onderwijsorganisatie, strateeg en maatschappelijk ondernemer. Mark gaf leiding aan grootschalige verandertrajecten in de relatie tussen rijksoverheid, bedrijfsleven en gemeenten. Mark is initiatiefnemer van o.a. vernieuwing van toezicht in het onderwijs en Vensters voor Verantwoording. Mark is sinds 2017 betrokken als zakelijk en strategische adviseur en bestuurder van Stichting Museum Of Our Food.

Peter Fechter 

Zakelijk leider en bestuurder van stichting Museum Of Our Food. Peter is partner van RS Finance, "de beste en leukste financieel en administratief dienstverlener van heel Nederland en omstreken". Daarnaast is hij initiator van 5voor1, een organisatie die o.a. agrarische ondernemers helpt met de transitie naar een meer natuur-inclusieve werkwijze. Peter is sinds 2017 betrokken als financieel adviseur en sinds 2021 als bestuurder van Stichting Museum Of Our Food.


Kees de Gooijer 

Directeur TKI Agri & Food en TKI Biobased Economy. Daarvoor werkte Kees jarenlang binnen Wageningen Universiteit en Research Centre en was hij directeur van de Food & Nutrition Delta, een programma om innovatie te stimuleren in de foodsector. Kees is sinds 2017 betrokken als bestuurder van Stichting Museum Of Our Food.



De komende jaren zijn we nog volop in ontwikkeling en daarbij werken we samen met een kleurrijke groep van 

museum-, educatie- en communicatieprofessionals, 

kunstenaars en ontwerpers, 

historici en auteurs

studenten en jongeren met ambitie en talent

wetenschappers en ondernemers

deskundigen op het gebied van inclusie en talentontwikkeling

én bewoners van Amsterdam!


Wil jij ook meedoen of contact met een van ons? Mail ons op: 

info@moof.amsterdam